Nieuwe ketel, bespaar tot 35% op uw energie verbruik

75 jaar ervaring

Digitale aanpak

Cozie coach

Snel & transparant

Hoe werken we?

Swipe
01

Verwerken van uw informatie

Onderaan deze pagina kan u ons meer informatie bezorgen aangaande uw bestaande verwarmingsinstallatie en woning.

Hierop volgend neemt een Cozie coach contact met u op om meer cruciale uitleg te vragen over sommige aspecten van uw woning en verwarmingsinstallatie. Ook wordt u volledig uitgelegd wat de volgende stappen zijn.
02

Uw offerte & advies

Na het telefoongesprek gaat de Cozie coach uw gepersonaliseerde offerte opstellen. Onze offertes zijn het resultaat van een zeer gedetailleerde analyse die onze energietool mogelijk maakt. Zo wordt er rekening gehouden met de noden van uw thuissituatie maar ook de noden van uw woning. Indien mogelijk bieden wij u meerdere oplossingen aan die precies zijn afgestemd op uw woning.

Vervolgens wordt u op afgesproken moment teruggebeld om uw mogelijkheden te bespreken.
03

Planning

Indien u tevreden bent met onze offerte, dan kan u deze goedkeuren per telefoon, per mail of via onze website. Onze planning neemt contact met u op om de installatiedatum te bespreken. U kan via uw COZIE.me klantenportaal steeds de besproken installatiedatum aanpassen.
04

Installatie

Onze technieker komt op het afgesproken tijdstip de nieuwe CV-ketel installeren en overloopt nadien samen met u de uitgevoerde werkzaamheden. Uw bestaande ketel wordt meegenomen en alles wordt netjes opgeruimd. Na de installatie komt een technicus uw verwarming in dienst stellen waarbij hij u ook verdere uitleg over thermostaat en verwarming geeft alsook u het gekeurd verbrandingsattest overhandigd.

Onze oplossingen

Het is niet eenvoudig maar wel uiterst belangrijk dat u een verwarmingsketel plaatst die is aangepast aan uw woning en haar bewoners. Deze keuze bepaalt immers niet alleen de aankoopprijs, maar ook het verbruik en het comfort in uw woning.

Wij maken gebruik van condensatieketels, dit zijn zeer efficiënte verwarmingssystemen die buiten de traditionele verbranding warmte recupereren uit de condensatie van de verbrandingsgassen. Warmte hergebruiken betekent dat de installatie minder energie moet opwekken waardoor u dus heel wat geld uitspaart. Condensatietoestellen zijn ook beter voor het milieu: de uitstoot van CO (koolstofmonoxide) en NOx (stikstofoxide) is tot tien keer kleiner dan bij klassieke cv-ketels.

Verwarming op maat

Verwarming op maat

Meestal wordt de grootte van een verwarmingsketel berekend met een aantal vuistregels of via een beperkte berekening. Cozie hecht veel belang aan een correcte dimensionering en maakt hiervoor gebruik van een rekenmodel dat ontwikkeld werd door VITO en Energyville.

Dit rekenmodel stelt ons in staat om vanop afstand uw woning en de energie-impact van de gebruikers in kaart te brengen en op basis daarvan het benodigde vermogen van de CV-ketel te berekenen.

VITO staat voor de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek.

Wanneer CV-ketel vervangen?

Een verwarmingsketel vervangen vergt een aanzienlijke investering, maar wachten tot uw ketel het laat afweten is meestal niet de beste keuze. Condensatieketels van de nieuwe generatie verbruiken immers veel minder energie waardoor u snel uw investering kan terugverdienen.

Indien uw ketel tussen 10 – 15 jaar oud is, dan is het interessant om deze te vervangen. U bespaart hierdoor heel wat op uw energiefactuur en u levert een bijdrage aan een beter milieu.

Prijs nieuwe CV-ketel?

Voor een eengezinswoning met een gemiddelde woonoppervlakte tussen 100 en 200 vierkante meter moet u denken aan een bedrag tussen 4000 en 8000 euro voor een installatie op gas. Een verwarming op mazout is iets duurder. De prijzen starten hier vanaf 7000 euro. 

(Bij de aanschaf van een nieuwe CV-ketel dient u buiten de aankoopprijs zeker de verbruiks- en onderhoudskosten mee in rekening te brengen.)

Vraag de vervanging van uw CV-ketel hier aan!

Vraag je offerte aan via engie.be